Marcel Ciolacu: PSD nu va vota niciun guvern minoritar

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că PSD nu va vota niciun guvern minoritar şi crede că trebuie intrat într-o altă logică politică, nu de alegeri anticipate, iar jocul politic trebuie resetat. 

Ciolacu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă una din soluţiile social-democraţilor este aceea a unei propuneri de premier tehnocrat.

“Când a venit PSD cu această propunere de un guvern de uniune naţională până la alegerile parlamentare din noiembrie, refuzul preşedintelui a fost cât de poate de clar. Dacă preşedintele României are aceste atribuţii constituţionale, aşteptăm să vedem ce propuneri face. Momentan îl avem propus pe domnul Orban, premierul demis, interimar, desemnat”, a afirmat Ciolacu.

El crede că trebuie să se intre într-o altă logică politică, nu de anticipate.

“Cred trebuie să intrăm într-o altă logică politică, nu de anticipate, nu să propunem prim-miniştri şi tot în aceeaşi zi să decidem că nu îi votăm. Jocul politic trebuie resetat şi gândit cu această prioritate”, a mai spus liderul PSD.

El a fost întrebat şi dacă PSD ar vota un guvern condus de Ludovic Orban pentru a nu se ajunge la alegerile anticipate, spunând: “PSD şi eu personal nu o să voteze niciodată un guvern minoritar condus de domnul Orban. Se creează altă majoritate şi noi rămânem consecvenţi pe votul nostru. Am făcut o propunere de premier şi a fost refuzată, nu are rost să mai venim cu alte propuneri”.

Marcel Ciolacu a mai precizat şi că PSD nu va vota nici un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here