Elon Musk

Aparatele de ventilare mecanică pe care Elon Musk a promis să le facă nu vor fi gata în timp util, atrage atenția guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Cuomo spune că ventilatoarele nu vor fi gata până când epidemia de Covid-19 ar putea atinge vârful în New York, cel mai grav afectat stat din SUA.

Problema cu construcția ventilatoarelor este lanțul de aprovizionare (…) Asta înseamnă General Motors, Ford, Elon Musk (Tesla). Nu-mi pasă cât de mari și puternice sunt companiile„, a spus Cuomo, citat de New York Post.

Musk a promis luna trecută că va schimba linia de producție a companiei sale, astfel încât să producă aceste dispozitive medicale extrem de necesare, dar a constatat că e mai practic să le cumpere.

Astfel, a promis să trimită 1.000 de astfel de aparate în California și, de asemenea, a promis să cumpere unele și pentru New York, câștigând recunoștință primarului Bill de Blasio.

Musk s-a ținut de cuvânt, sistemul public de sănătate mulțumindu-i sâmbătă pentru ventilatoarele primite, acum folosite la Spitalul Lincoln din Bronx.

Cu toate acestea, Andrew Cuomo atrage atenția că Tesla nu mai are când să producă celelalte ventilatoare promise, pentru că nu mai e timp, în condițiile în care în New York se apropie vârful contagiunii.

„Perioada lor (de producție a ventilatoarelor – n.red.), sincer, nu funcționează. Vârful pandemiei urmează să fie atins imediat, pentru că, indiferent dacă vorbim de două zile sau 10 zile, nu ai cum să faci ventilatoare la acest moment”, a spus Cuomo, precizând că unele componente necesare pentru construcția aparatelor trebuie să vină de peste ocean și aici e problema de fapt.

Amintim că președintele Donald Trump a făcut, în luna martie, un apel pe Twitter către marile companii Ford, General Motors și Tesla, sugerându-le să producă ventilatoare și alte produse din metal atât de necesare în aceste momente. „REPEDE!”, a scris el, precizând că provocarea este adresată șefilor acestor companii. „Să vedem cât de buni sunteți!”, a mai subliniat președintele american.

Specialiștii estimează că în SUA circa 960.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus vor ajunge în stare gravă și vor avea nevoie de ventilator, în condițiile în care se estimează că în întreagă țară ar există la ora actuală circa 200.000 de aparate de acest fel.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here