Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seară, că „politicul” a fost implicat în intervenţia jandarmilor la evenimentele din 10 şi 11 august 2018, notează Agerpres.

Întrebat la Prima TV cum au ajuns jandarmii „să bată oameni”, Vela a răspuns: „Printr-o organizare incorectă a Jandarmeriei şi prin implicarea politicului în această organizare. Oameni cu răspundere care sunt şi oameni politici. Nu pot să spun cine, nu pot să dau nume… Politicul a fost implicat în 10 şi 11 august„.

Vela a afirmat că a citit raportul despre acele evenimente în calitatea sa de fost preşedinte al Comisiei de apărare din Senat.

E nenorocire. Dar raportul nu e suficient, raportul este o informare care de fapt a apărut şi în presă, o parte dintre lucruri sunt publice. Dar ce nu era public şi ce refuzase Jandarmeria să desecretizeze, deşi Parchetul Militar le ceruse acest lucru în 2018, erau convorbirile radio, pe nişte staţii speciale, pe 10 şi 11, în care ei vorbeau. Şi n-au vrut să le desecretizeze, pentru că erau nişte indicative, şi atunci am schimbat indicativele (…) şi le-am desecretizat toate cele 298 de ore, dintre care 250 au legătură cu evenimentele din 10-11 august„, a mai spus ministrul de Interne. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here