Marea Britanie livrează Ucrainei o flotă compusă din 13 vehicule blindate

Marea Britanie livrează o flotă compusă din 13 vehicule blindate de protecţie în Ucraina pentru a evacua civilii din regiunile asediate din estul ţării, a anunţat guvernul britanic, relatează BBC, preluat de News.ro.

Vehiculele placate cu oţel vor transporta, de asemenea, lucrători esenţiali pentru a reconstrui infrastructura critică care a fost deteriorată sau distrusă în timpul războiului şi vor transporta oficiali din ministerele ucrainene la posturi de comandă temporare amenajate pentru activitatea guvernamentală.

Flota, în valoare de 660.000 de lire sterline, este trimisă la solicitarea guvernului Ucrainei.

De asemenea, flota este alcătuită din vehicule 4×4 care au fost îmbunătăţite cu blindaj pentru a rezista gloanţelor de mare viteză, minelor antipersonal şi dispozitivelor explozive improvizate, toate acestea reprezentând tactici folosite de forţele ruse.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că transportul va ”ajuta la protejarea ucrainenilor nevinovaţi care încearcă să fugă din faţa bombardamentelor ruseşti şi îi va sprijini pe oficialii ucraineni care desfăşoară activităţi vitale”.viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media s

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here