Marea evadare: Peste 200 de turişti britanici au zbughit-o dintr-o staţiune din Elveţia după ce au fost plasaţi în carantină

Peste 200 de turişti britanici plasaţi în carantină într-o staţiune de montană din Elveţia au fugit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Autorităţile spun că unii dintre fugari se află acum în Franţa, transmite presa locală.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, peste 200 dintre cei 420 de turişti plasaţi în carantină în staţiunea Verbier, din sud-vestul Elveţiei, şi-au părăsit camerele de hotel şi s-au făcut nevăzuţi.

Turiştii britanici au fost plasaţi în carantină pentru zece zile, ca urmare a agravării situaţiei epidemice în ţara lor din cauza unei noi tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2.

„Mulţi dintre ei au rămas în carantină în timpul zilei, după care au plecat neobservaţi” în cursul nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al comunei Bagnes, de care aparţine staţiunea.

Potrivit publicaţiei germane Merkur, personalul hotelului şi-a dat seama de dispariţia turiştilor abia dimineaţa, când aceştia nu au venit la micul dejun şi nici nu au răspuns la telefon.

Unii dintre ei s-au dus în Franţa, a declarat oficialul din Bagnes.

1 COMENTARIU

  1. Frumos…si am crezut ca 400 ani de democratie britanica inseamna mai mult pentru civilizatie decat miile de ani in care ne-am chinuit sa evoluam ca specie….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here