Martina Navratilova, diagnostic terifiant

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât şi la sân. Fostul număr 1 mondial a fost supusă, în 2010, unui tratament pentru cancer de sân în stadiu incipient, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

„Este un diagnostic grav, dar încă se poate rezolva şi sper la un rezultat favorabil. O să fie greu o vreme, dar voi lupta din toate puterile mele”, a spus fosta sportivă, în vârstă de 66 de ani.

Navratilova, câştigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi la dublu, nu va merge la Australian Open, luna aceasta, unde urma să lucreze ca expert TV, dar, într-o declaraţie a reprezentantului, se arată că prognosticul este bun.

„Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în ​​stadiul I. Prognosticul este bun şi Martina îşi va începe tratamentul luna aceasta.

Tipul de cancer este HPV şi acest tip răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul Turneului Campioanelor de la Fort Worth. Deoarece acesta nu a scăzut, a făcut o biopsie, iar rezultatele au relevat că are cancer la gât în stadiu 1. În timpul în care Martina era supusă analizelor pentru gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, fără legătură cu cancerul la gât. Ambele aceste tipuri de cancer sunt în stadiile incipiente”, a spus reprezentantul fostei sportive.

Acesta a precizat că Martina nu va dezbate turneul Australian Open fpentru Tennis Channel din studioul lor, dar speră să se poată alătura „din când în când prin Zoom.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here