Sergiu Sgurescu este primul român diagnosticat cu noul coronavirus în țara noastră și unul dintre cei care s-au vindecat. El spune că nu a avut niciun simptom și că „E o răceală care se tratează”.

Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc. Nu e chiar aşa de rău cum se pare”, a declarat Sergiu Sgurescu pentru Mediafax.

Tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria a fost diagnosticat cu coronavirus pe 26 februarie. A fost adus în Capitală, la Institutul „Matei Balş”, iar pe 1 martie era deja externat, pentru că toate testele au arătat că se vindecase. Nu a putut să meargă însă acasă, pentru că toată familia lui este în carantină.

Şi dacă e să fie, până la urmă e o răceală, o gripă care se poate vindeca, adică nu e aşa rău. Nu trebuie să fie panică aşa mare, pentru că e o răceală care se tratează”, a mai spus primul român diagnosticat cu COVID-19.

Potrivit specialiștilor, rata mortalității în cazul infecției cu noul coronavirus este în jur de 3,5%.

1 COMENTARIU

  1. Toata lumea o ia razna din cauza tampitelor de televiziuni, radiouri care trancanesc de dimineata pana seara corona in sus, corona in jos, arata rafturi goale de se reped toti nebunii ca la apocalipsa, sa goleasca magazinele, ce scranteala! Nu vazusem pana acum cum functioneaza infodemia, si iata ca vad acum! Sunt din Ploiesti, oamenii sunt normali, cumpara o paine, un pui, un salam, o bere, o sticla de spirt, nu sacose si cosuri intregi. Cred ca este foarte nesanatoasa panica, si exact din cauza acestei panici intretinuta dement de masmedia, s-a intamplat si furtuna politica de azi, impotriva lui Citu, care si-a depus mandatul, pentru ca nu el, ci Orban este prim-ministru. Ma rog, una peste alta, ca era Citu, putea sa fie, insa faza e ca intr-o astfel de situatie ar fi putut aparea aripi si aripioare in PNL, adica scindare. Asa sunt construite partidele, presedintele este si prim-ministru, in Anglia nici nu exista consultari cu partidele, jdemii de audieri, si-atata rahat mancat, cum e in constitutia aia democratica a noastra, in baza careia era s-ajungem in dictatura cu draknea si psd, de ce oare se uita asta? In Anglia, partidul care are cel mai mare procent in alegeri, automat da premierul, acesta fiind chiar liderul partidului, iar el face guvernul si incepe sa guverneze. Atata ticneala si nervi si venin, ca si-a depus Citu mandatul, pentru ca Orban care-i presedintele partidului, e normal sa fie prim-ministru. Pai de ce s-a ajuns la Citu premier? Pentru ca psd-udmr-pro romania au dat jos guvernul Orban, apoi la a doua nominalizare, psd a atacat la ccr numirea lui Orban, slugoiul ccr le-a dat dreptate psdistilor, si-asa s-a ajuns la Citu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here