Programa învechită rămâne aceeași problemă gravă a învățământului românesc, chiar dacă Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat s-au ținut în condiții speciale, explică experții. 

Marian Staș, expert în educație, a axplicat la Digi24: „Există o diferență de valența între Evaluare și Bacalaureat. Probele de Bacalaureat sunt mai cinstite, spre deosebire de proba de matematică de la Evaluare, care este menită să ducă repede copiii dinspre gimnaziu spre liceu, fără mari probleme. De aceea au apărut situații aberante, cum ar fi medii minime de 9,96. Astea nu sunt subiecte bine făcute, sunt subiecte incorect făcute.

Cea mai asurzitoare tăcere din educație este tăcerea curriculară, acolo e cartoful cel mai fierbinte, în preuniversitar.

Dacă în continuare rămânem într-un model depășit feroce de timp, nu ajungem foarte departe. Din punctul de vedere al trecerii în sec XXI, anul școlar 2020-2021 e nepregătit, pentru că nu s-a întâmplat nimic în stânga de natură a conduce la rezultate semnificative pe partea dreaptă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here