Mesajul lui Zelenski pentru toți rușii, după protestul unei jurnaliste, în direct, la TV

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit Marinei Ovsiannikova, angajată a televiziunii ruse Pervîi Kanal, care a întrerupt o emisiune, luni seară, pentru a striga „Nu războiului”, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Marina Ovsiannikova, editor la Pervîi Kanal, a ridicat o pancartă pe care scria „Nu credeţi propaganda. Te mint aici”, în timp ce prezentatoarea Ekaterina Andreeva a continuat să vorbească.

Zelenskiy a spus că i-a fost „recunoscător” ei şi altora „că au încercat să transmită adevărul”: „Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război”.

„Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”.

„Ruşii sunt împotriva războiului”, se mai putea citi pe pancarta protestatarei.

ONG-ul pentru apărarea drepturilor protestatarilor OVD-Info a anunţat că ea a fost arestată, informează AFP.

„O anchetă internă este în desfăşurare” cu privire la acest „incident”, a transmis Pervîi Kanal într-un comunicat.

Potrivit agenţiei de presă Tass, tânăra ar putea fi acuzată că a „discreditat folosirea forţelor armate ruse”.

Pot salva criptomonedele averile rușilor vizați de sancțiuni? Cum a intrat moneda virtuală în arsenalul armatei ucrainene – The Economist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here