„Micromobilitate”, termenul care descrie noua revoluție, inventat de un român

Sursa: Wikipedia

„Micromobilitate” – acesta e noul termen lansat de româno-americanul Horace Dediu, cu trimitere la transportul cu vehicule mici. Sunt ușoare, cu viteză de deplasare până 25 km/oră și folosite pe distanțe scurte de o gamă largă de utilizatori. Printre ele se numără bicicletele (inclusiv cele electrice), scuterele electrice, trotinetele.

Horace Dediu a flosit, în premieră, termenul „micromobilitate” acum trei ani, în timpul unui discurs susținut la un festival tehnologic din Copenhaga, în 2017.

Potrivit Business Insider, Horace Dediu este fondatorul și Asymco.com și analist independent și consilier în strategia platformei mobile. „Horace are peste opt ani de analiză și dezvoltare de software și platforme mobile la Nokia, cu peste șase ani de management în dezvoltare software cu responsabilitate P&L. Declarat Regele Analiștilor Apple de către revista Fortune, el a fost intervievat de Bloomberg, CNN, The Financial Times, The Economist, Forbes și a fost citat de peste 350.000 de ori. Asymco.com este urmărită de zeci de mii de observatori ai industriei mobile. În plus, Horace găzduiește Calea critică, unul dintre cele mai populare podcast-uri de tehnologie și strategie de afaceri din rețeaua 5by5.tv și disponibil prin iTunes. Horace are un MBA de la Harvard Business School și un Master of Science in Computer Engineering de la Universitatea Tufts”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here