Micuța insulă care deține „recordul mondial” la vaccinarea anti-COVID

Foto: Unsplash

Statul Nauru deţine „recordul mondial” la vaccinarea împotriva COVID-19, întreaga populaţie adultă din mica insulă din Pacific primind prima doză, informează Agerpres, care citează AFP.

Acest mic stat, una dintre puţinele ţări din lume care nu a înregistrat cazuri de coronavirus, a precizat că programul său de vaccinare a depăşit aşteptările.

Într-o lună, 7.392 de persoane au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19 – sau aproximativ 108% din populaţia sa adultă, străinii fiind incluşi în această cifră.

„Grupul de lucru responsabil pentru lupta împotriva coronavirusului salută acest record mondial şi mulţumeşte tuturor locuitorilor pentru că au contribuit la faptul că Nauru rămâne un loc fără COVID-19”, a precizat guvernul într-un comunicat.

Preşedintele acestui grup de lucru, Kieren Keke, a recunoscut că Nauru – cel mai mic stat insular din lume – a avut şansa să deţină suficiente doze pentru a imuniza întreaga sa populaţie adultă, afirmând în acelaşi timp că populaţia va continua să fie testată.

„La sosirea oricărui călător există riscul ca noul coronavirus să fie introdus în Nauru, iar evenimentele recente din Papua Noua Guinee, Fiji şi India ne-au demonstrat cu ce viteză poate evolua situaţia”, a declarat Kieren Keke.

Nauru a primit doze de vaccin AstraZeneca prin programul Covax, instrumentul global menit să asigure accesul echitabil şi universal la vaccinurile împotriva COVID-19. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here