Mihai Trăistariu, postare aberantă despre restricțiile COVID: „Auchan ia atitudine și apără drepturile omului”

Foto: Facebook/ Mihai Trăistariu

Interpretul de muzică ușoară Mihai Trăistariu promovează într-un mesaj postat pe Facebook lanțul de magazine Auchan, despre care crede că încalcă cu bună știință restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID.

Cântărețul a folosit o imagine cu un anunț postat la intrarea în magazin, potrivit căruia „conform prevederilor legale, accesul în toate magazinele Auchan se face normal, pentru toți clienții fără solicitare de certificat COVID”.

Trăistariu a interpretat mesajul drept „o victorie a tuturor românilor”. Interpretul spune că „și Auchan se alătură instituțiilor CEC Bank și Poșta Română și ține cu poporul. Auchan ia atitudine și apară libertatea și drepturile omului”.

În realitate, supermarketul Auchan este încadrat la categoria magazin alimentar, iar clienții sunt exceptați, conform legii, de la verificarea pașaportului verde. În fapt, administratorii lanțului de supermarketuri respectă legea inclusiv prin faptul că postează la intrarea în magazine anunțul referitor la condițiile de acces.

Câțiva comentatori îi atrag atenția lui Trăistariu că este în eroare, însă interpretul le răspunde agresiv, acuzând conspirații sau „dictatura lui Iohannis și Arafat”.

Majoritatea celor care au redistribuit postarea se arată convinși că lanțul de supermarketuri este „de partea poporului” și încalcă legea.

Mesajul cântărețului a adunat în jur de 4.000 de redistribuiri în aproximativ 12 ore după postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here