Mihail Hodorkovski: Putin a înțeles că nu poate exista o soluție militară în Ucraina

Magnatul rus Mihail Hodorkovski aflat în exil, care a petrecut un deceniu în închisoare sub acuzații considerate drept răzbunare pentru că a contestat regimul lui Putin, i-a acordat un interviu  corespondentului Deutsche Welle Konstantin Eggert.

”M-am întâlnit cu domnul Hodorkovski în biroul său din Londra pentru a vorbi despre negocierile de pace dintre Kremlin și Kiev, dar și despre perspectivele societății rusești și viitorul regimului lui Vladimir Putin”, precizează Eggert.

Konstantin Eggert: Domnule Hodorkovski, discuțiile dintre Rusia și Ucraina, mediate de Turcia, au început brusc să progreseze. Înseamnă aceasta că Vladimir Putin este serios în privința încheierii unui acord cu Ucraina?

Mihail Hodorkovski: Acum o săptămână-două aș fi spus nu, în sensul că, pentru ca Putin să devină serios în privința acestor discuții, trebuie să realizeze că s-a împotmolit în Ucraina. În urmă cu aproximativ o săptămână am spus deja că va mai dura încă o săptămână pentru ca el să ajungă la această constatare. În mod ciudat, după o lună de război, se pare că se ține de calendarul meu. El a înțeles că în Ucraina nu poate exista o soluție militară și că există o încercare de a trece la un proces real de negociere.

Eggert: Așadar, președintele rus este serios în privința încheierii unei înțelegeri semnificative cu președintele Zelenski din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here