Mii de britanici au stat la coadă toată noaptea pentru a-şi lua rămas bun de la regina Elisabeta

Britanicii și-au luat rămas bun de la regină în noaptea de luni spre marţi, la Edinburgh, înainte de transferul sicriului la Londra, unde se pregătesc ceremonii grandioase pentru cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa – 70 de ani, potrivit AFP, citată de Agerpres.ro.

În timp ce instalarea lui Charles al III-lea continuă într-o Irlandă de Nord unde Brexit-ul a relansat spectrul unui trecut sângeros, mii de oameni au vizitat-o pentru ultima oară pe defuncta sa mamă, făcând o reverenţă sau ştergându-şi o lacrimă în faţa sicriului depus în Catedrala St Giles din capitala Scoţiei.

La primele ore ale dimineţii, timpul de aşteptare era de circa două ore, însă coada ar urma să se extindă pe parcursul zilei, a atras atenţia guvernul scoţian.

Plasat pe un catafalc şi acoperit cu steagul galben, roşu şi albastru al Scoţiei şi cu o coroană de flori albe şi coroana în aur masiv a Scoţiei depuse deasupra, sicriul a rămas accesibil pentru populaţie toată noaptea, păzit de patru arcaşi regali şi protejat de un cordon de securitate care ţine publicul la o distanţă de câţiva metri.

Regele Charles al III-lea, fraţii săi, prinţii Andrew şi Edward, şi sora sa, prinţesa Anne, au venit în cursul serii cu regina consoartă Camilla pentru a lua parte la un priveghi funebru.

Regele Charles III: Regina Elisabeta a fost un model. Sunt hotărât să-l urmez cu credinţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here