Ministerul Apărării: Paradă militară în cinstea soldaților români din Afganistan

Ministerul Apărării organizează o paradă militară în cinstea trupelor române din Afganistan. Evenimentul va avea loc miercuri, 21 iulie, cu începere de la ora 10.00.

„32.000 de militari au participat la misiunea din teatrul de operații din Afganistan pe parcursul celor 19 ani. 32.000 de familii i-au așteptat acasă timp de șase luni. O parte dintre ei vor fi miercuri, 21 iulie, ora 10.00, la ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan, în Piața Arcului de Triumf”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MApN.
Vor defila pe sub Arcul de Triumf „detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an”.
Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan.
Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here