Ministrul Culturii: Suntem optimiști că Roșia Montană va fi inclusă în patrimoniul UNESCO la vară

USR protesteaza fata de retragerea dosarului Rosia Montana de la UNESCO, in timpul sedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor in cadrul careia premierul Viorica Dăncilă prezintă stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, miercuri, 20 iunie 2018. Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că autorităţile au toate motive să fie optimiste că includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO va avea loc în această vară.

Ministrul Culturii a fost întrebat ce mesaj a primit după reluarea procedurii şi dacă sunt şanse reale ca Roşis Montana să intre în patrimoniul UNESCO.

“Practic aici vorbim de o reluarea procedurii, procedura fusese suspendată de către guvernul PSD, noi am decis reluarea acestei proceduri, ne-am încadrat în termenul necesar pentru ca situaţia patrimoniului de la Roşia Montană să poate fi discutată în şedinţa din această vară, care va fi în China”, a spus ministrul Culturii.

El a precizat că este optimist că includerea Roşiei Montana în patrimoniul Unesco va avea loc în această vară.

“Semnalele sunt pozitive, legate de politica guvernului de a avea deschidere spre o monitorizare a celor de la ICOMOS şi de la UNESCO legat de ce se întâmplă la Roşia Montană şi sigur avem toate motivele să fim optimişti că includerea în patrimoniul UNESCO se va întâmpla în această vară”, a explicat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here