Ministrul de interne bulgar: Un poliţist de frontieră a fost împuşcat mortal la granița cu Turcia de migranţi ilegali

Foto: Wikipedia

Comentând incidentul în care un poliţist de frontieră bulgar a fost împuşcat mortal la graniţa bulgaro-turcă, ministrul interimar de interne, Ivan Demerdjiev, a declarat reporterilor marţi dimineaţă că autorii au fost migranţi ilegali, informează Agerpres.

„Vom arăta toleranţă zero faţă de oricine ameninţă viaţa sau bunăstarea ofiţerilor noştri de la graniţe”, a spus Demerdjiev.

Ofiţerul decedat avea 8 ani de experienţă în muncă.

Potrivit lui Demerdjiev, starea gardului de frontieră şi dotarea tehnică a patrulelor de frontieră au fost îmbunătăţite în ultimele luni. „S-au investit milioane pentru a securiza tehnologic graniţa. Mai sunt multe de făcut – urmăm un plan”, a spus ministrul.

Armele vor fi folosite atât de poliţiştii de frontieră, cât şi de personalul militar, a declarat Demerdjiev. El a precizat că ofiţerii de securitate de la frontieră vor fi echipaţi cu arme mult mai puternice care vor fi folosite ori de câte ori apar suspiciuni că viaţa unui ofiţer este ameninţată.

Demerdjiev a declarat că supravegherea video din zonă nu a fost de ajutor întrucât noaptea camerele pot înregistra doar siluete. Potrivit ministrului, nu au existat cazuri similare aici de mulţi ani, iar administraţia Poliţiei de Frontieră nu poate fi criticată pentru incident.

Secretarul general al Ministerului de Interne, Petar Todorov, a declarat că vor fi luate toate măsurile pentru a asigura siguranţa oamenilor legii. Autorităţile bulgare au luat imediat legătura cu omologii lor turci, care au promis că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-i prinde pe vinovaţi şi a-i aduce în faţa justiţiei. Todorov a confirmat că migranţii încercau să treacă graniţa.

Demerdjiev a spus că dacă vor fi prinşi, ei vor fi judecaţi în Turcia. Ministrul de interne are programată marţi o discuţie cu omologul său turc. „Voi cere de la Turcia să anihileze reţelele de contrabandă”, a spus Demerdjiev şi a adăugat că a făcut cereri similare către Europol şi Comisia Europeană.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here