Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan a declarat, miercuri seară, că atunci când a pășit pentru prima dată în ministerul pe care îl conduce, a găsit „un minister al familiei”, cu oameni care „au gravitat în jurul PSD, în jurul lui Shhaideh, în jurul lui Liviu Dragnea”.

Am găsit un minister al familiei. Ministerul Lucrărilor Publice e un minister al celor care au gravitat în jurul PSD, în jurul lui Shhaideh, în jurul lui Liviu Dragnea. Cine venea în biroul meu, a patra propoziție era ‘eu sunt…’ sau ‘dânsul este adus de… Shhaideh’, ‘dansul este de la Teleorman’. Acest lucru a durat două săptămâni, până când am spus ‘Stop! Opriți-vă, nu mai vreau să aud așa ceva!”, scrie ziare.com.

Eu constat că în Ministerul Lucrărilor Publice nu s-a realizat vreodată vreun concurs la care să poată participa și tineri din România, care au fost la școală, care s-au pregătit. Totul cred că a fost trucat de-a lungul timpului. Nu am auzit ca cineva să fi intrat în Ministerul Lucrărilor Publice ca urmare a unui concurs, pe merit. Constat mai nou că în minister sunt 12 familii – soțul la Direcția, doamna la Servicii”, a declarat Ion Ștefan.

Ministrul spune că, în doar o oră și jumătate, a convocat Colegiul Ministerului, lucru care nu s-a mai întâmplat de 12 ani.

De asemenea, Ștefan a precizat că a făcut restructurări.

Am anunțat și voi duce la bun sfârșit ce am anunțat, că voi realiza o primă restructurare a ministerului. Am redus cu 30% linia politică a ministerului. Erau 10 politicieni care conduceau ministerul, șase secretari de stat, și patru subsecretari de stat. Vom reduce cu 30% posturile de conducere, erau 97 de astfel de posturi de conducere. Totodată, au fost tăiate 25% dintre posturile de execuție”, a anunțat ministrul.

Întrebat cât câștigau directorii din minister, Ion Ștefan a răspuns: „Întrebarea dumneavoastră e corectă. Cât câștigau, nu ce salariu au. Mulți dintre angajații ministerului, în afară de salariu, mai au și alte venituri, din participarea la Consilii de Administrație, din participarea ca lectori în diferite programe, proiecte europene. Vorbim de zeci de mii de lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here