Ministrul Educației a anunțat ce școli și grădinițe vor trece în online

Sursa foto: Inquam Photos
Școlile în care rata de vaccinare a personalului este sub 60%, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.
 

Potrivit ordinului comun, se ia în considerare rata de vaccinare raportată vineri, 14 ianuarie, astfel că trecerea în online ar urma să se facă de luni, 17 ianuarie, în cazul în care nu apar alte modificări între timp.

Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie„, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
Acesta a precizat că aceleași reguli se aplică și în cazul grădiniţelor.

Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii„, a mai arătat Cîmpeanu.

Potrivit celor mai recente raportări, dintr-un total de circa 17.000 de școli și grădinițe din țară, circa 3000 au o rată de vaccinare a personalului de sub 60%, a declarat luni ministrul Educației.

În cazul muncipiului București, datele publicate vineri, 7 ianuarie, arată că 57 de unități de învățământ din totalul de 655 mai aveau procent de vaccinare de sub 60%. Incidența cazurilor în Capitală este de 2,57 la mie luni dimineață,astfel că este de așteptat ca până la sfârșitul săptămânii să se depășească 3 la mie.

Elevii de clasele primare și copiii de grăiniță au reînceput luni cursurile, după vacanța de iarnă, în timp ce elevii de gimnaziu și liceu au revenit la școală încă din 3 ianuarie.

Ministerul Educației nu a mai publicat din 19 noiembrie lista ratelor de vaccinare din școlile și grădinițele din România.

Pe 19 noiembrie anul trecut, ordinul comun emis de Ministerul Educației – Ministerul Sănătății a fost modificat așa încât orele să se desfășoare cu prezență fizică acolo unde rata de infectare era de sub 3 la mie, chiar dacă rata de vaccinare a personalului nu atingea pragul de 60%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here