Ministrul Energiei cere demiterea șefilor de la CE Oltenia, după accidentul de la cariera Jilţ Sud

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că cei din Corpul de Control al Ministerului au finalizat raportul preliminar privind tragedia de la cariera Jilţ Sud în care au murit trei oameni şi că a cerut schimbarea din funcţie a preşedintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia Daniel Burlan şi a lui Marius Negru, membru al directoratului CE Oltenia, transmite News.ro.

„Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă. (…) În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei”, a afirmat Virgil Popescu.

El a adăugat că a cerut schimbarea şi directorului comercial care se ocupă de achiziţii, a celui responsabil cu reabilitarea drumurilor, precum şi identificarea persoanelor care au întocmit caietele de sarcini.

„În plus, am solicitat schimbarea directorului relaţiei comerciale care se ocupă cu achiziţiile. În analiza Corpului de Control a reieşit clar că procedura privind achiziţia trebuie îmbunătăţiţă. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor şi identificarea celor care au întocmit caietele de sarcini. Am solicitat schimbare a celui care se ocupă de protecţia în muncă”, a adăugat ministrul Energiei.

VIDEO | Accident la o carieră din Gorj. Trei oameni au murit, 10 sunt răniți. Ministrul Popescu merge la Complexul Energetic Oltenia, marţi seara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here