Ministrul eston de Interne: Peste 1.000 de refugiaţi ucraineni care încercau să intre în Estonia din Rusia au fost opriţi şi transportaţi cu camionul într-o locaţie nedezvăluită

Peste 1.000 de refugiaţi ucraineni care încercau să intre în Estonia din Rusia au fost opriţi şi transportaţi cu camionul într-o locaţie nedezvăluită, a declarat ministrul eston de Interne, Lauri Läänemets, relatează CNN, citat de News.ro.

”Au sosit camioane, au fost puşi în camioane şi luaţi sau au fost alungaţi”, a declarat miercuri ministrul de Interne Lauri Läänemets într-un interviu la radio.

”Unde s-au dus, unde sunt, nu ştim. Poliţia şi poliţiştii de frontieră lucrează pentru a obţine aceste informaţii în acest moment”, a adăugat el.

Ambasada Ucrainei a acuzat Rusia că i-a blocat pe estonieni să treacă graniţa într-o postare pe Facebook miercuri, în urma unei vizite a ambasadorului ucrainean şi a ministrului de Interne Läänemets la graniţă.

 

Läänemets a mai spus că poliţia de frontieră patrulează cu drone în cazul în care Rusia îi forţează pe ucraineni să traverseze părţi împădurite ale graniţei înapoi în Rusia.

Un oficial de frontieră eston a declarat, joi, că există până la câteva sute de vehicule care aşteaptă pe partea rusă a punctelor de trecere a frontierei din sud-estul Luhamaa şi Koidula.

Ordinul de ”mobilizare parţială” al preşedintelui rus Vladimir Putin a declanşat o creştere a trecerilor la frontiere.

Kremlinul a precizat, joi, că nu are ”numărul exact” al persoanelor care au fugit de când ordinul a fost dat, pe 21 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here