Ministrul francez de Externe: „Criza Libanului seamănă cu scufundarea Titanicului, dar fără muzică”

Foto: Twitter

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a afirmat că criza politică şi economică a Libanului seamănă cu scufundarea Titanicului, dar fără muzică, relatează News.ro, care citează Reuters.

„Libanul este Titanicul fără orchestră. Libanezii se află într-o negare totală a situaţiei în timp ce se scufundă şi nici măcar nu au muzică”, a afirmat Le Drian într-un interviu acordat publicaţiei Le Figaro.

Remarcile ministrului stabilesc un ton pesimist cu mai puţin de o săptămână înaintea unei a treia vizite a preşedintelui francez Emmanuel Macron în Liban, după explozia masivă de la Beirut, care a provocat pagube semnificative şi a omorât 200 de oameni, în luna august.

Macron îşi pierde răbdarea cu politicienii libanezi, ale căror conflicte stau în calea reformelor cerute de donatori în schimbul sprijinului financiar.

Se crede că orchestra de pe Titanic a continuat să cânte atât timp cât a fost posibil, în încercarea de a menţine calmul pasagerilor, în timp ce vasul se scufunda în Oceanul Atlantic, în 1912. Toţi muzicienii au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here