Minunea din Dristor: Cine sunt salvatorii fetiței care a sărit pe șine în stația de metrou

Imaginile șocante cu tânăra salvată de pe șinele metroului în ultima clipă au stârnit un interes general. Ce s-a întâmplat, de fapt, acolo, de ce a sărit fetița pe șine și cum a fost salvată de doi oameni cu suflet, unul fiind fiul fotbalistului Dănuț Lupu, Răzvan.

Vitalie Cojocari, reporter Pro tv, a vorbit cu cei doi salvatori care au scos o adolescentă la milisecundă din fața trenului la stația de metrou Dristor 1 și a scris primele impresii pe pagina sa de Facebook.

O să vă redau totul cronologic.

Ieri, 10 februarie 2021. Stația Dristorului 1. Ora 15.35. O studentă, Alexandra, a coborât la metrou și a văzut o adolescentă care a sărit de pe peron pe calea de rulare.

A reușit să treacă peste șoc. A strigat spre adolescentă, iar strigătul i-a fost salvator. Fetița s-a întors spre ea și i-a întins mâna. Era o mână care cerea ajutor.

Nu ar fi reușit singură să o scoată de acolo.

Din fericire, în același timp un alt salvator i-a întins mâna fetiței. Este Răzvan Lupu, fiul fotbalistului Dănuț Lupu.

Șansa face ca Răzvan să fi decis ieri că ar fi bine să-și lase mașina acasă. A coborât la metrou, în stația Dristor 1. A auzit țipătul și a crezut inițial că femeia din fața sa și-a scăpat telefonul pe șine.

S-a dus s-o ajute, dar în secunda doi a realizat ce se întâmplase: o femeie încerca să tragă de pe șinele metroului nu telefonul, ci o fetiță.

„Am acționat pur și simplu din instinct”, povestește Răzvan Lupu. Instinctul i-a spus că trebuie să tragă cu putere mâna întinsă de fetiță.

A tras. Suficient de tare cât să o scoată din fața metroului care intra chiar în acel moment în stație. Trenul a atins-o pe adolescentă, dar nu i-a provocat niciun rău. Acum aceasta se află sub supravegherea medicilor.

Alexandra spune că primul lucru pe care i l-a cerut fetița a fost o îmbrățișare.

„I-am oferit alinare, am vorbit cu ea”, spune salvatoarea. „Înțeleg că avea traume din cauza divorțului părinților”, spune și salvatorul Răzvan.

Sunt doi oameni providențiali care au fost astăzi eroi.

O studentă care a avut prezența de spirit să strige și să întoarcă din drumul său un suflet rătăcit. Un tânăr care și-a lăsat mașina acasă și a fost acolo cu suficientă putere cât să prevină o tragedie.

Numiți această succesiune de întâmplări cum vreți, soartă, Dumnezeu, noroc, oameni buni, întâmplări fericite… Cert este că avem o fetiță salvată miraculos și apoi mângăiată de doi oameni care s-au întâlnit accidental în Metroul din București.”

1 COMENTARIU

  1. Impresionant! Mare atentie la recuperarea sufletului ranit al fetitei, si desigur numai cuvinte de bine pentru cei doi tineri salvatori umanitari. Felicitari! Oamenii au nevoie de oameni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here