„Miracol” produs de DNA: Piedone a demolat chioșcurile de la metrou Izvor imediat ce s-a aflat că i-a cerut cotă-parte baronului Rădoi ca să nu le dărâme

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Chioșcurile ilegale ale sindicatului de la metrou din stația Izvor au fost demolate în noaptea de marți spre miercuri, la doar câteva ore după publicarea stenogramei DNA în care primarul Cristian Popescu Piedone al Sectorului 5 îi cerea cotă-parte baronului sindical Ion Rădoi ca să nu le evacueze. Eliminarea construcțiilor ilegale, cerută de conducerea Metrorex încă din aprilie, a fost tărăgănată până acum de Piedone sub motiv că muncitorii primăriei aveau alte treburi de făcut. Angajații și-au găsit însă subit timp după ce s-a aflat de discuția primarului cu baronul sindical, relatează Ziariștii.com.

Cererea Metrorex de a demola chioșcurile ilegale ale sindicatului de la metrou zăcea în sertarele primarilor din sectoarele 3 (Robert Negoiță) și 5 (Cristian Popescu Piedone) de 3 luni și jumătate. Firma de la primărie care se ocupă de așa ceva era angajată în alte lucrări în acest timp, a explicat Piedone.

Marți, 20 iulie, a apărut însă public stenograma convorbirii înregistrate de DNA între primarul Piedone și baronul Rădoi, șeful sindicatului USLM, al lucrătorilor de la metrou. În înregistrare se aude cum Rădoi se roagă de Piedone să nu-i demoleze chioșcurile de la stațiile de metrou amplasate în Sectorul 5.

Piedone încuviințează și cere în schimb jumătate din chioșcurile de la stația de metrou Izvor „după ce o să învii“ (adică după ce Rădoi va scăpa de actuala conducere a Metrorex și a Ministerului Transporturilor și va reuși să captureze din nou instituția).

Rădoi i-a răspuns, foarte mulțumit, că-i dă și toate chioșcurile de la stația respectivă, numai să-l ajute.

După divulgarea publică a dialogului dintre cei doi (care fac referire și la Negoiță ca făcând parte din aceste înțelegeri oculte), Piedone a declarat că „am glumit“, iar dialogul cu Rădoi a fost „un spirit de glumă“.
Apoi, primarul a spus că el dăduse deja autorizația de demolare, explicând că timp de 3 luni și jumătate n-a pus în practică solicitarea Metrorex de a elimina construcțiile ilegale pentru că firma primăriei care se ocupă de asta era angajată în alte lucrări mai importante.

Brusc, angajații primăriei lui Piedone și-au făcut însă timp după apariția stenogramelor.

În noaptea de 20 spre 21 iulie, chioșcurile de la Izvor au fost demolate rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here