Mirel Palada regretă că președintele Donald Trump nu s-a folosit de putere pentru a „domestici” sistemul: Are soarta lui Dragnea

Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, susține că Donald Trump are soarta lui Liviu Dragnea întrucât nu s-a folosit de putere pentru a „domestici” sistemul.

„Trump are soarta lui Dragnea. Cât a avut puterea în mână, a avut reticențe în a schimba sistemul spre a-l domestici. Serviciile secrete, justiția, mass media, inclusiv social media – oricum, între cele trei domenii menționate exista o suprapunere semnificativă.

Dacă avea putere cu adevărat, le închidea gura, îi neutraliza, îi controla. Putea să facă asta. N-a făcut-o. Acuma îi închid ei gura lui. În război nu există milă. Cui îi e milă e un prost și merita să piardă. Iar în momentul de fata încet încet, pas cu pas, începe să nu mai fie nici o diferență între politică și război. Ghinion”, a scris Palada pe Facebook.

Președinta Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a cerut punerea sub acuzare a președintelui în exercițiu Donald Trump pentru rolul său în evenimentele de miercuri de la Capitoliu, transmite sâmbăta dpa.

”Din păcate, persoana care conduce aripa executivă este un dezechilibrat, labil și periculos președinte al Statelor Unite”, a afirmat politiciana democrată într-un interviu ce va fi difuzat integral duminică de postul de televiziune CBS.

”Și suntem doar la câteva zile până vom putea fi protejați de el. Dar el a făcut ceva atât de grav încât ar trebui să existe o punere sub acuzare împotrivă sa”, a subliniat Pelosi.

Ea a cerut demisia imediată a lui Donald Trump și a amenințat cu lansarea a încă unei proceduri de impeachment.

Sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativa de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA din 3 noiembrie, confruntandu-se cu politia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofițer de politie.

Congresmenii democrați au redactat un proiect de rezoluție pentru a începe procedura de destituire a lui Donald Trump sub acuzația de incitare la revoltă. Totuși, procedura ar urma să fie decisă în Senat, unde încheierea ei înainte ca Joe Biden să-și preia mandatul de președinte, la 20 ianuarie, este practic imposibilă.

Dacă Donald Trump vă fi găsit vinovat după ce își încheie mandatul, el ar putea primi interdicția de a deține funcții publice la nivel federal, ceea ce ar însemnă că nu va putea candida la alegerile prezidențiale americane din 2024.

În calitate de președinte al SUA, Trump se bucură de imunitate, care însă este valabilă doar până la încheierea mandatului său la Casa Albă.

2 COMENTARII

  1. Un vechi proverb coreean ne spune: Politica este o vesnica rasbunare .Cine crede ca lucrurile se pot opri la jumatate sau ca jumatatile de masura rezolva problemele se inseala . A pierde , nu inseamna a pleca , a pierde, inseamna a nu mai putea reveni veodata si atunci cind pierzi pe propria-ti mina durerea este fara de egal .Incet , incet , toti cei care pina mai ieri iti intindeau o mina , fug acum mincind pamintul (o vorba din popor ) si nu te mai vor recunoste in veci . Daca demiterea reuseste atunci legea nu iti mai permite a candida si totul trece in uitare .

    • Ce bine le spui matale,bibicule…esti ideologul lui dragnev ,sau esti chiar nascase-7 case,cel ce a vrut sa se impuste ca a pierdut puterea si imunitatea il salva de DNA? Du-te si te culca,gandirea cu un neuron surmeneaza!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here