Misiunile desfășurate de aeronava Spartan trimisă de România în Macedonia de Nord

Sursa: Facebook

O aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române, a efectuat, sâmbătă, două misiuni într-o regiune puternic afectată de incendii de vegetaţie din Macedonia de Nord, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), transmite Agerpres.

Aeronava a acţionat cu 10.000 de litri de apă în zona respectivă, aflată la 100 km est de Skopje, precizează DSU, pe Facebook.

Două avioane din dotarea Forţelor Aeriene Române intervin în Macedonia de Nord în sprijinul autorităţilor din această ţară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile. Este vorba de un C-27 J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules pentru sprijin logistic.

La misiune participă 15 militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale – piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, precum şi un ofiţer de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Direcţia Generală Protecţie Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgenţe (ERCC) şi autorităţile de protecţie civilă din Macedonia de Nord.

DSU aminteşte că sprijinul internaţional pe care România îl acordă Macedoniei de Nord s-a realizat în baza solicitării făcute de autorităţile din acest stat pentru asistenţă internaţională, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Raport ONU: Nimic nu a oprit Coreea de Nord din a continua dezvoltarea programului nuclear și de rachete balistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here