Misteriosul monolit metalic din deșertul Utah a dispărut

Misteriosul monolit argintiu, din metal, descoperit săptămâna aceasta în deșertul din sud-estul statului american Utah, și care a provocat tot felul de speculații privind originea lui, a dispărut în cursul nopții de vineri, a anunțat Biroul pentru Gestionarea Terenurilor (BLM), citat de CNN.

Monolitul a fost luat de acolo de o persoană necunoscută (sau de mai multe persoane), pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă a scris Biroul citat pe Facebook.

Avem informații credibile că structura instalată ilegal, cunoscută drept ‘monolitul’ a fost luată de pe terenurile publice ale BLM”, se spune în postare.

BLM nu a înlăturat structura, considerată proprietate privată”, au mai spus oficialii acestui Birou.

La începutul săptămânii, un monolit misterios a fost descoperit într-o zonă izolată a statului american Utah de câțiva funcționari publici care numărau oi sălbatice din elicopter.

Structura, cu o înălțime de aproximativ 3 metri, părea înfiptă în pământ. Monolitul făcut din metal, contrasta puternic cu rocile de culoare roșiatică din jurul său.

Monolitul și amplasamentul său semănau izbitor cu faimoasa scenă din pelicula ”2001: Odiseea Spațială” a lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuțe dau peste un monolit enorm.

Unii observatori au remarcat, pe de altă parte, asemănări între monolit şi operele avangardiste ale artistului John McCracken, un sculptor american care a locuit o perioadă de timp în statul vecin New Mexico şi care a murit în 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here