Moţiunea simplă a USR, respinsă. Mesajul lui Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat luni, despre moţiunea simplă a USR care îl vizează, că este o moţiune a ”trompetiştilor disperaţi”. El le-a transmis parlamentarilor USR că toate obiectivele de mediu din programul de guvernare pe care l-au scris împreună, în fosta coaliţie, sunt în continuare în programul de guvernare. Moţiunea simplă a fost respinsă, luni, în plenul Camerei, anunță News.ro.

Moţiunea simplă a fost respinsă cu 186 de voturi „împotrivă”, 83 „pentru” şi o abţinere. În prealabil, au anunţat că votează pentru această moţiune USR, care a fost partidul iniţiator şi AUR.

Ministrul Mediului a catalogat moţiunea simplă a USR ”moţiunea trompetiştilor disperaţi” şi a precizat că după decizia de anul trecut de ieşire de la guvernare, ceva ”s-a stricat”.

”Toate obiectivele de mediu din programul de guvernare pe care l-am scris împreună sunt în continuare în programul de guvernare. Am lucrat împreună la Vila Lac”, a spus ministrul, în plenul Camerei Deputaţilor, arătând ”nu a ţinut cont de opţiuni politice, ci a făcut un programul de guvernare care să ţină cont de interesele României şi a mediului înconjurător”.

Tanczos Barna a mai arătat că a lucrat bine cu USR, însă ceva s-a schimbat, şi anume ”a început scăderea vertiginoasă în sondaje a USR”.

”Românii v-au taxat pentru deciziile greşite pe care le-aţi luat, aţi ieşit de la guvernare, aţi organizat alegeri, aţi demis un preşedinte proaspăt ales, aţi falimentat câteva administraţii locale, Timişoara, cu frigul în case, Bucureştiul, cu gunoiul pe stradă.  Aţi rămas în Opoziţie, izolaţi, alături de un partid nedorit de niciun politician european. Într-un cuvânt, aţi eşuat”, a spus Barna.

Mininstrul Mediului a mai spus că, ”din cauza eşecului şi a scăderii în sondaje, i-a copleşit disperarea şi spaima că vor ieşi din această scenă politică,  că vorr fi un fel de PP-DD, un partid cometă care apare şi dispare, iar disperarea i-a activat pe trompetiştii binevoitori şi diletanţi ai partidului”.

”Vă spun sincer, ca politician aş putea să vă înţeleg, pentru că noi avem această problemă, acest stres, această provocare de a depăşi din patru în patru ani  5%, pragul electoral, nu e plăcut, dar ne-am obişnuit cu aceată provocare. Dar pentru un partid care visa să conducă de unul singur o ţară, 8% în sondaje şi trendul descendent spre pragul electoral este un factor suplimentar de stres”, a mai afirmat ministrul Tanczos Barna.

El a arătat că nu ”unii ”trompetişti şi diletanţi din partid au fost copleşiţi de disperarea de a aduna like-uri, în speranţa că vor mai reuşi să salveze din puţinele procente pe care le au în sondaje”.

Ministrul a răspuns acuzaţiilor aduse de USR în moţiune: ”Nu am înţeles de ce nu aţi mişcat niciun deget timp de 8 luni, la Ministerul Justiţiei, pentru a ajuta Ministerul Mediului în lupta împotriva crimei organizate”, a afirmat Barna, arătând că din 2021 a cerut ministerului acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here