Motociclistul acuzat că a ucis un tânăr pe trotinetă mai are un mort pe conștiință

Sistemul judiciar din România se poate lăuda cu încă un mort: motociclistul care a fost arestat ieri, pentru omor, fiindcă a aruncat în fața unei mașini un tânăr care circula cu trotineta electrică mai are un cadavru pe „panoplie”, pentru care era judecat în stare de libertate, dezvăluie Spynews.ro.

  • Motociclistul arestat pentru că a ucis un tânăr aflat pe trotinetă este la al doilea mort, în doi ani
  • Fostul profesor Laurențiu T. avea voie să circule cu „motorul” pentru că încă nu s-a terminat procesul
  • Sistemul judiciar, care se poate mândri cu încă un mort, l-a băgat în arest pe autor

Laurențiu T., motociclistul „calm și bun de-l pui la rană”, care l-a aruncat în fața mașinii pe un tânăr aflat pe trotineta electrică a fost ajutat să comită fapta de sistemul judiciar din România, care este, după cum se vede în fiecare zi, o țară sigură. Fost profesor la Colegiul Tehnic Carol I (a rămas fără serviciu după ce a fost acuzat că a ucis un om) și soț al Elenei T., director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Maior” din Capitală, motociclistul știe cum e să împrăștii creierii oamenilor încă de acum doi ani.

În 2019, Laurențiu T. a fost trimis în judecată, pentru ucidere din culpă, însă a rămas și cu permisul, și liber, pentru că mortul n-a făcut gălăgie, iar legea prevede că ucigașii pot comite câte fapte vor, până la rămânerea definitivă a condamnării.

Însă, în cazul ucigașului Laurențiu T., nici după doi ani nu s-a dat un verdict la instanța de fond, fiindcă inculpatul a cerut tot soiul de expertize, iar judecătorii au admis cererile sale. Așa că, lăsat în libertate și cu permisul în buzunar, Laurențiu T. a mai luat o viață.

După ce l-a omorât pe tânărul cu care s-a certat în trafic, aruncându-l în fața mașinii, fostul profesor Laurențiu T. a declarat că nu a intenţionat să facă rău, ci dimpotrivă, a vrut să evite o tragedie după ce l-a observat pe conducătorul trotinetei că era într-o stare vizibilă de ebrietate şi a încercat să îl imobilizeze. Mai mult, el a susținut că înainte de a arunca cu propria cască după bărbatul de 34 de ani, a sunat la 112 şi le-a spus polițiștilor ce s-a întâmplat.

Motociclistul a mai povestit că în timp ce vorbea cu oamenii legii la telefon, tânărul cu trotinetă s-a enervat, l-a scuipat, l-a înjurat şi l-a lovit în zona spatelui. În acel moment, a reacţionat, şi-a dat jos casca şi l-a lovit. Procurorii spun, însă, altceva… Că l-a așteptat la următoarea intersecție, pentru a-l pocni. Ucigașul spune că nu își explică gestul și susține că este în stare de șoc. Nu a specificat clar dacă e șocat pentru primul mort sau pentru al doilea.

Dacă pentru primul mort a fost lăsat în libertate, pentru al doilea, Laurențiu T. a fost arestat, ieri. „În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au stabilit că miercuri, ora 18,30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcăreşti către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan Bârzeşti, staţionând la culoarea roşie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică. Pe fondul discuţiilor în contradictoriu, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecţia dintre Calea Vitan Bârzeşti şi Şoseaua Olteniţei”, susțin procurorii.

Potrivit Parchetului, motociclistul a ajuns primul în apropierea intersecţiei respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Așadar, fapta a fost premeditată, nu a fost o reacție spontană, așa cum a susținut motociclistul.

„Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenţia de o agresa, determinând-o să treacă de axul despărţitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleaşi împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus”, au mai spus procurorii.

Aceștia au explicat că în urma impactului dintre autoturism şi victimă a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la spital, unde a decedat după aproximativ o oră şi jumătate de la momentul impactului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here