Muncitori sezonieri români, prinși într-un nou focar de Covid-19 în Germania. O fermă castraveţi din Bavaria, în carantină

Aproximativ 480 de angajaţi ai unei ferme agricole germane au fost plasaţi în carantină, după ce 174 dintre muncitorii sezonieri – inclusiv din România – au fost testaţi pozitiv cu covid-19, au declarat surse oficiale pentru AFP, transmite News.ro.

În total 174 de muncitori sezonieri – originari din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina – au fost testaţi pozitiv cu covid-19, începând de vineri, în această fermă din Bavaria (vest), unde culeg castraveţi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder.

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi cu covid-19, a anunţat acesta, precizând că niciun angajat nu a fost spitalizat.

Însă un angajat ar fi fost spitalizat, a anunţat postul bavarez de radio BR24 pe Twitter.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau ”foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.

Locuitorii din comuna Manning – unde a fost detectat acest nou focar activ – se vor putea testa gratuit, a anunţat ea, insistând asupra faptului că acesta este un lucru important mai ales pentru ceicare plănuiesc să plece în vacanţă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat încă de duminică faptul că, la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, la care majoritatea celor 480 de angajaţi sunt români, au fost făcute testări pentru COVID-19, fiind instituită şi carantina, însă rezultatul testărilor nu a fost comunicat încă Oficiului consular şi nici nu există cereri de asistenţă consulară.din partea niciunui cetăţean român în legătură cu această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here