Naționala de fotbal, felicitată de președinte și premier

Foto: INQUAM / Ștefan Constanin

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au transmis, miercuri seară, mesaje de felicitare pentru echipa de fotbal a României, care a ajuns în optimile Euro-2024, de pe primul loc. Marcel Ciolacu a fost în tribune la meciul cu Slovacia, potrivit News.ro.

”Aţi muncit, aţi suferit şi aţi câştigat! Bravo, România! Aţi adus bucuria în sufletul românilor!!!”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a fost în tribune, la Frankfurt, la meciul pe care România l-a disputat, miercuri seară, cu Slovacia.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări echipei naţionale.

”Felicitări echipei naţionale de fotbal pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European! Dragi tricolori, aţi adus încă o dată bucurie românilor. Suntem alături de voi! Hai, România”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0.

România a încheiat grupa E pe primul loc.

Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

EURO 2024 | România s-a calificat în optimi, de pe primul loc în grupe – GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here