Nelu Tătaru: E necesar ca în aceste două săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis că Paştele este sărbătoarea familiei celebrată întotdeauna împreună cu cei dragi, însă anul acesta este unul special şi este necesară menţinerea în următoarele două săptămâni a restricţiilor şi regulilor de distanţare socială, pentru a salva vieţi, potrivit Agerpres.

„Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa. Este Sărbătoarea familiei celebrată întotdeauna împreună cu cei dragi. Anul acesta este unul special, în care trebuie să înţelegem că vom sărbători altfel, spre binele nostru şi al apropiaţilor. Viaţa noastră s-a schimbat, trăim vremuri de nesiguranţă, cu restricţii pe care nu le credeam posibile. Din nefericire, în această luptă am pierdut vieţi şi unii dintre noi sunt acum în doliu, iar alţii îngrijoraţi pentru cei care luptă cu boala”, a transmis Tătaru în mesajul cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

Ministrul a menţionat că este nevoie „mai mult ca niciodată” ca restricţiile şi regulile de distanţare socială să fie păstrate.

„Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menţinem, mai mult că niciodată, restricţiile şi regulile de distanţare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente. În acest fel vom salva vieţile noastre şi ale apropiaţilor şi ne vom reuni curând sănătoşi”, a adăugat Tătaru.

El a transmis celor care lucrează în sistemul sanitar putere de muncă, menţionând că întotdeauna personalul medical a ştiut să îşi onoreze meseria.

„Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care lucrează acum pentru noi în toate domeniile de activitate. Un gând special către toţi colegii mei din sistemul sanitar care se află în linia întâi şi cărora le doresc putere de muncă şi le solicit ca în aceste zile de grea încercare să dea, încă o dată, dovadă de responsabilitate şi solidaritate. Întotdeauna personalul medical a ştiut să răspundă prezent şi să îşi onoreze meseria. Numai împreună vom putea să trecem de această perioadă şi vom putea face ca, anul viitor, să ne strângem în braţe cu ocazia Sărbătorilor Pascale”, a mai transmis Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here