Sursa foto: stopgripa.ro

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă, că actuala pandemie provocată de noul coronavirus ar putea să se întindă pe o perioadă de doi ani. În opinia acestuia intensitatea transmiterii va scădea probabil, în anul următor. În ianuarie, referindu-se la noul coronavirus apărut atunci în China, Rafila vorbea ”de o probabilitate redusă”, dar fără să excludă și posibilitatea apariţiei ”unui caz şi în România şi în Uniunea Europeană, în general”. 

Rafila spune că cel mai important în această perioadă este „să menținem distanțarea socială și să respectăm normele de igienă impuse”.

Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri, care sunt introduse acum, adică cele referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile. Sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor. Pe de altă parte mă aştept și este posibil să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.
Rafila mai spune că în următoarele două săptămâni, capacitatea de testare ar urma să ajungă la 8.000-10.000 de teste zilnic în România.

Într-o intervenție pentru romania.europalibera.org, Alexandru Rafila susținea, în luna ianuarie că discutăm de o probabilitate redusă, dar cu siguranţă nu putem să excludem apariţia unui caz şi în România şi în Uniunea Europeană, în general”. Până la acea dată, China raportase doar nouă decese provocate de noul coronavirus.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ce vreti sa faceti. Dar cred ca este timpul sa se anuleze in totalitate pensiile speciale.Bugetarii nu cred ca vor simti prea mult hotărârea ce ati propus o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here