România, misiune de salvare sub patronaj ONU în Albania. Arafat: Echipa noastră este în alertă

UPDATE – Ministrul de Interne, Ion Vela: „Cu ajutorul Ministerului Apărării, care pregătește acum un avion, vom participa la acțiunile de salvare și, evident, vom încerca să-i ajutăm pe cei care au nevoie în Albania. Este primul moment în care exercițiile pe care le-am făcut până acum cu echipa de salvare va fi pus în aplicare într-un caz de alarmă reală”.


România va trimite o misiune umanitară și ajutoare în Albania, în baza unui mecanism al Națiunilor Unite, a declarat Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Deja echipa noastră este în pregătire. Echipa noastră, autorizată de la Națiunile Unite pentru astfel de misiuni, va pleca spre Albania în această dimineață cu un echipaj de 50 de persoane”, a declarat Arafat în direct la Digi 24.

Șeful DSU a precizat că nu este o misiune medicală, ci una de salvare.

„Este foarte important timpul de reacție. Cu siguranță misiunea va fi îndeplinită până în seara aceasta. În acest moment, alerta este dată în echipa noastră. Colegii de la aviație se pregătesc”, a adăugat Raed Arafat.

Șapte persoane au murit într-un cutremur puternic de 6,4 magnitudine, marţi, în Albania, soldat de asemenea cu aproximativ 150 de persoane rănite uşor, au anunţat autorităţile de la Tirana.

Ministerul albanez al Apărării a anunţat că un bărbat a murit după ce a sărit, cuprins de panică, din imobilul în care locuia, la Kurbin.

Cutremurul a avut epicentrul între oraşul port Durres şi capitala Tirana la o adâncime mică, de 10 km. Doi purtători de cuvânt ai Guvernului albanez au declarat pentru Reuters că cele mai mari pagube produse clădirilor au fost la Durres şi câteva persoane au fost duse la spitalul din Tirana.

Un cutremur cu o magnitudine de 5,6 a zguduit Albania pe 21 septembrie, fiind avariate aproximativ 500 de imobile, iar altele fiind distruse.

Ministerul Apărării a precizat că este cel mai puternic cutremur din Albania din ultimii 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here