Dăncilă, de neoprit: Încă un editorial în Jerusalem Post, de data asta despre „proliferarea urii”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostul premier PSD Viorica Dancilă, eliminată de echipa Ciolacu de pe listele parlamentare, a anunțat duminică, în ziua alegerilor parlamentare, că a publicat un nou articol în Jerusalem Post. Aceasta susține că scris, în engleză, despre „nevoia unui răspuns coordonat pentru a împiedica proliferarea urii și a uni statele lumii în promovarea toleranței”.

„Epidemia COVID-19 a adus provocări și riscuri dintre cele mai diverse societăților lumii, iar una dintre problemele asociate este creșterea îngrijorătoare a antisemitismului. Pe fundalul nemulțumirilor și temerilor generate de pandemie, s-au dezvoltat diverse teorii ale conspirației, iar unele guverne au permis sau chiar au încurajat atacuri xenofobe, antisemite.

Am vorbit despre aceste lucruri într-un editorial publicat sâmbătă în ziarul israelian Jerusalem Post, accentuând totodată nevoia unui răspuns coordonat pentru a împiedica proliferarea urii și a uni statele lumii în promovarea toleranței.

Am încredere că, pe măsură ce vom reuși sa stăpânim epidemia (inclusiv prin introducerea unui vaccin pe scară largă), vom putea arăta rezultatele extrem de bune ale cooperării globale și vom putea combate mai eficient xenofobia și antisemitismul”, a anunțat Dăncilă pe Facebook.

Într-un pasaj din articol, Dăncilă „scrie” despre bannere antisemite care au apărut în Germania la protestele celor care nu vor să poarte mască de protețtie. „Pe un banner, fotografiat la Koln, se poate citi ‘Maske macht frei’, joc de cuvinte inspirat de ‘Arbeit macht frei’, sloganul cu care erau întâmpinați evreii, handicapații, homosexualii și alte categorii de prizonieri la sosirea la Auschwitz”, scrie Dăncilă în Jerusalem Post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here