Nicolae Ciucă: Apartenenţa la NATO ne-a adus stabilitatea necesară dezvoltării economiei şi ne garantează apartenenţa la lumea liberă

Sursa: Facebook

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat că România a evoluat în cadrul NATO devenind un pilon de securitate pe Flancul estic, iar apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică a adus stabilitatea necesară dezvoltării economiei şi îi garantează apartenenţa la lumea liberă, notează News.ro.

„Ziua NATO în România are, în acest an, o dublă însemnătate: marcăm 20 de ani de când ţara noastră a devenit membră a organizaţiei şi 75 de ani de când a fost înfiinţată Alianţa Nord-Atlantică. Încă de la semnarea Tratatului Atlanticului de Nord în 1949, NATO a fost cea mai puternică alianţă militară defensivă din istorie, care a avut un rol major în securitatea şi stabilitatea statelor membre”, a scris Nicolae Ciucă, duminică pe Facebook.
Preşedintele Senatului a mai spus că, „în toată existenţa sa, Alianţa şi-a demonstrat capacitatea de a face faţă provocărilor de securitate şi de a ţine pasul cu evoluţia şi diversificarea ameninţărilor la adresa lumii libere”.
„Din 2004 şi până azi, România a evoluat în cadrul organizaţiei, devenind un pilon de securitate pe Flancul Estic. Apartenenţa la NATO ne-a adus stabilitatea necesară dezvoltării economiei şi ne garantează apartenenţa la lumea liberă”, a conchis Ciucă.
https://universul.net/iohannis-de-ziua-nato-romania-un-veritabil-pilon-de-securitate-si-stabilitate-in-regiunea-marii-negre-si-pe-flancul-estic/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here