Nicolae Ciucă, despre creșterea pensiilor: Nu vom avea astfel de enunţuri până în momentul nu vom avea pe masă cifrele şi proiectul de buget pe anul 2023

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat cu ce procent ar trebui majorate pensiile, că la nivelul Guvernului nu va fi înaintat un procent până în momentul nu vor fi cifrele pe masă şi proiectul de buget pe anul viitor. Referitor la propunerea lui Rareş Bogdan de mărire a pensiilor cu 16% şi remarcile acestuia la adresa ministrului Finanţelor Adrian Câciu, şeful Executivului a catalogat-o ca fiind probabil „o dispută între doi oameni politici”, scrie News.ro.

Am să vă răspund foarte simplu – indiferent de partidul al cărui lider suntem, avem totuşi responsabilitate faţă de cetăţeni să le comunicăm de fiecare dată onest şi în funcţie de posibilităţile pe care Guvernul le are. Ceea ce aţi menţionat dvs a fost probabil o dispută între doi oameni politici şi, la nivelul Guvernului, vă pot spune că nu vom avea astfel de enunţuri până în momentul nu vom avea pe masă cifrele şi proiectul de buget pe anul 2023. Aşa cum am făcut în 2022, când am adoptat două pachete de măsuri pentru a sprijini cetăţenii României, tot la fel vom face inclusiv pentru 2023 şi, în funcţie de decizia pe care o vom lua în coaliţie, vă rog să aveţi încredere că vă vom comunica”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat miercuri cu cât ar trebui să crească pensiile.

De asemenea, Nicolae Ciucă preciza,  marţi, că în luna octombrie va exista proiecţia de buget pentru anul viitor şi atunci coaliţia va anunţa măsurile sociale pe care le va lua Executivul.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat că formaţinea doreşte creşterea pensiilor cu 16% şi că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a anunţat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor.

În caz contrar, „pleacă acasă”, a subliniat Rareş Bogdan. Liberalul a adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanţelor Florin Cîţu şi „negociază mai prost”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here