Nicu Ştefănuţă, ales candidatul Grupului Verzilor pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă a fost ales, miercuri, candidatul Grupului Verzilor pentru funcţia de Vicepreşedinte al Parlamentului European. Ales cu 27 de voturi, Nicu Ştefănuţă a concurat pentru acest rol împreună cu europarlamentarul german Damian Boeselager (25 de voturi) şi finlandezul Ville Niinistö (9 voturi). ”Parlamentul European trebuie să fie mai puternic şi mai vizibil. Intenţionez să continui lupta privind transparenţa bugetelor, etică, integritate şi punerea în aplicare a rezoluţiilor Parlamentului”, a transmis Ştefănuţă, potrivit News.ro.

„Cred că mandatul actual va fi cel mai dur mandat al acestei generaţii, iar reprezentarea noastră ar trebui să fie verde, socială, progresistă. Criza socială, cum ar fi piaţa imobiliară care nu permite niciunui tânăr să deţină sau să închirieze în mod rezonabil o locuinţă este un pericol şi poate rupe societatea europeană în două: cei care au şi cei care nu au. Schimbările climatice se accelerează şi privim cu supărare cum politicile de mediu sunt puse sub semnul întrebării. Războiul a revenit pe agenda politică europeană, iar pericolul se apropie tot mai mult, nu doar în Ucraina sau Gaza. Acestea sunt preocupările oamenilor. Mi-am asumat această luptă, lupta oamenilor pe străzile României. Nu mi-e frică să o duc mai departe în conducerea Parlamentului European”, a declarat Nicu Ştefănuţă, potrivit unui comunicat oficial.

Împreună cu preşedintele Parlamentului European, vicepreşedinţii şi chestorii alcătuiesc Biroul, care ia decizii în materie de organizare internă a instituţiei. În timp ce preşedintele supraveghează munca Parlamentului, pe care îl reprezintă în toate aspectele juridice, precum şi în relaţiile externe, acesta poate delega anumite atribuţii către vicepreşedinţi.

Vicepreşedinţii (14 la număr) îl pot înlocui şi în prezidarea sesiunilor plenare. Preşedintele şi  vicepreşedinţii Parlamentului European au un mandat de doi ani şi jumătate.

”Parlamentul European trebuie să fie mai puternic şi mai vizibil. Intenţionez să continui lupta privind transparenţa bugetelor, etică, integritate şi punerea în aplicare a rezoluţiilor Parlamentului. Parlamentul nostru nu este doar un organism politic, ci un simbol european puternic. Voi continua, de asemenea, munca în domeniul sustenabilităţii, dar şi în ceea ce priveşte probleme sociale, problemele tinerilor, egalitatea de gen, deoarece acestea sunt subiecte foarte importante pentru mişcarea noastră verde şi progresistă”, adaugă europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă.

”Votul pentru vicepreşedinţii Parlamentului European va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg, după alegerea Preşedintelui Parlamentului. „Fac apel la unitatea europarlamentarilor români la votul din plen de săptămâna viitoare. Este important să ne sprijinim unii pe alţii, cu înţelegerea faptului că rolurile noastre importante în Parlamentul European ajută ţara noastră”, încheie Nicu Ştefănuţă.

De ce este exagerată atitudinea apocaliptică față de sănătatea mintală a președintelui SUA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here