Ursula von der Leyen și-a anunțat luni echipa de comunicare și relații cu media, anunță pagina oficială a Comisiei Europene: Jens Flosdorff, în funcția de consilier executiv în comunicații (în funcția de Executive Communication Adviser), responsabil pentru activitățile media ale președintelui, Eric Mamer, în calitate de purtător de cuvânt al Comisiei Europene și Dana Spinanț, în calitate de purtător de cuvânt șef-adjunct al Executivului european.

Dana Spinanț, de naționalitate română, este în prezent director al bugetului, comunicării și afacerilor generale în cadrul Direcției generale politică regională și urbană (DG REGIO), menționează pagina oficială a CE. Ea a ocupat anterior funcția de șef al departamentului responsabil cu migrația (2015-2017) și cu problemele legate de droguri (2010-2014). Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinanț a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la Pro TV , dar și la publicații precum EUobserver.com (2001-2002) și European Voice (2002-2009), fiind de asemenea director de știri și corespondent la Bruxelles pentru mai multe posturi de televiziune românești. Dana Spinanț a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București și Colegiul Europei (Bruges).

Jens Flosdorff, resortisant german cu 15 ani de experiență în comunicare politică, se află în prezent în echipa de tranziție a Ursulei von der Leyen. A fost director de comunicații la ministerele germane ale Apărării și Afacerilor Sociale, în ultimii zece ani. Anterior, a ocupat funcția de purtător de cuvânt-adjunct și apoi purtător de cuvânt șef al Ministerului german al Afacerilor Sociale din Saxonia Inferioară (2005-2009). Toate aceste poziții l-au propulsat pe Jens Flosdorff să lucreze îndeaproape cu Ursula von der Leyen. Înainte, a lucrat ca jurnalist la Hanovra, între 2000 și 2004.

Eric Mamer, cetățean francez, este în prezent director în Direcția generală pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri. De-a lungul celor douăzeci și cinci de ani la Comisia Europeană, a lucrat în diverse domenii politice și a ocupat diverse funcții de conducere, inclusiv șeful-adjunct al lui Günther H. Oettinger (2012-2016) în domeniile energie și apoi digital, șef de departament în DG-urile pentru buget și comunicare (2005-2012) și purtător de cuvânt pentru doi comisari europeni (1999-2004).

Eric Mamer și Dana Spinant își vor începe noile atribuții atunci când Comisia von der Leyen va prelua funcția, la 1 noiembrie 2019. Actuala echipă de purtători de cuvânt rămâne în funcție până la sfârșitul mandatului Comisiei Juncker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here