Nicușor Dan: Primăria București va plăti eșalonat datoria către familia Constanda

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a semnat, în numele PMB, un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi, informează News.ro.

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi. Acordul prevede eşalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăţi lunare până la stingerea întregii datorii. Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului. Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut şi Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluţii la această problemă (atât întâlniri interne, cât şi cu familia ori avocaţii familiei Constanda)”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.
El a mai subliniat că aceasta este ultima eşalonare de datorii dintr-un şir de eşalonări „pe care am fost obligat să le fac de la preluarea mandatului, pentru a repune pe picioare PMB din punct de vedere financiar şi pentru a-i reface credibilitatea pe piaţa financiar-bancară”.
„Reamintesc aici că am avut negocieri în urma cărora am reuşit să eşalonăm mai multe datorii lăsate de administraţia Firea şi menţionez aici doar patru dintre ele: datoria STB către ANAF, datoria municipalităţii pentru autobuzele Otokar cumpărate şi neplătite, datoria pentru staţiile de autobuz, datoria pentru iluminatul de sărbători 2020-2021 (antamat şi acesta în perioada Firea)”, mai spune edilul general.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here