Noi atacuri cibernetice ar putea viza marţi bănci, agenţii de stat şi sectorul de apărare – avertizează Ucraina

Sursa: Pixabay

Autorităţile ucrainene susţin că au identificat avertismente online că hackerii pregătesc marţi atacuri majore asupra agenţiilor guvernamentale, băncilor şi sectorului de apărare, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Ucraina a suferit o serie de atacuri cibernetice în ultimele săptămâni, pentru care Kievul a acuzat Rusia. Moscova, care este angrenată într-o dispută tot mai accentuată cu Occidentul din cauza Ucrainei, a negat orice implicare.

Agenţia de securitate cibernetică guvernamentală CERT-UA a anunţat luni că a găsit avertismente pe un forum al hackerilor.

Un mesaj se referea la „închirierea de servere pentru a pregăti noi atacuri asupra unor site-uri din sectorul public, sectorului bancar şi sectorului de apărare”, a precizat sursa citată.

Ucraina a afirmat săptămâna trecută că Rusia este cel mai probabil în spatele atacului care a spart site-ul Ministerului Apărării şi a afectat activităţile a două bănci de stat.

Atacurile online şi avertismentele privind alte agresiuni cibernetice intervin în contextul în care state occidentale acuză Rusia că plănuieşte o invazie asupra Ucrainei vecine. Moscova neagă că ar plănui să atace Ucraina, dar a cerut garanţii de securitate, inclusiv o promisiune că Ucraina nu va adera la NATO.

Ucraina a acuzat în trecut Rusia că a lansat atacuri cibernetice pentru a semăna panică şi a lovi sistemul său financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here