Noi explozii anunțate de așa-zisele autorități transnistrene. Tiraspolul ridică alerta de securitate la roșu. Ședință a Consiliului Suprem de Securitate, la Chișinău

Foto: Laurențiu Mihu / Sursa: Digi24

Așa-zisul „minister de interne” de la Tiraspol vine cu informații suplimentare privind explozia în satul Maiak. Potrivit datelor prezentate, prima explozie a avut loc la ora 06:40, iar cea de-a doua – 07:05, transmite Deschide.md. Site-ul moldovenesc publică și mai multe fotografii.

Teritoriul unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuit de către așa-zișii milițieni și au intervenit geniștii.

Potrivit novostipmr.com, cele două antene retransmiteau radioul Federației Ruse.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru marţi o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu recentele incidente din regiunea transnistreană, transmite Agerpres.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora locală 13:00, la sediul preşedinţiei. După şedinţă, la ora locală 15:00, Maia Sandu va susţine un briefing de presă.

Iar agenția rusă Ria Novosti transmite că separatiștii transnistreni au ridicat nivelul de alertă teroristă la roșu, un decret în acest sens fiind pregătit. Totodată, așa-numitul președinte, Vadim Krasnoselsky a ținut o ședință a Consiliului de Securitate pe tema acestor atacuri.

Totodată, cursurile școlare au fost întrerupte pe teritoriul separatist, iar parada militară de 9 mai a fost anulată.

A existat și o reacție de la Kremlin, care prin vocea purtătorului de cuvânt, Dmitri Peskov, a anunțat că urmărește situația, pe care a etichetat-o drept „îngrijorătoare”.

Context

De menționat că luni, 25 aprilie, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade, mai arată Deschide.md. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii, iar ferestrele și ușile sediului MGB au fost sparte. La fel s-a întâmplat și cu ferestrele unor clădiri din apropiere.

Biroul Politici de Reintegrare susține că obiectivul urmărit de incident ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale:

  • Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

    Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”.

De ce Putin nu va apăsa pe butonul roșu. Delicatul echilibru mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here