Nord Stream 2 începe vineri pregătirile pentru umplerea cu gaze naturale a primei din cele două conducte

Sursa: Gazprom.com

Proiectul Rusiei Nord Stream 2 începe vineri pregătirile pentru umplerea cu gaze naturale a primei din cele două conducte ale sale, pe parcursul următoarelor luni, a anunţat, joi, proiectul condus de grupul rus Gazprom, transmite News.ro, care citează Reuters.

Nord Stream 2, care traversează Marea Baltică din Rusia către Germania, ocolind Ucraina, a fost criticat de Statele Unite, care afirmă că gazoductul va mări dependenţa Europei de gazele ruseşti.

„Începând de mâine, vor fi efectuate activităţile precomandate necesare, în următoarele luni, pentru a ne pregăti pentru umplerea cu gaze”, a anunţat Nord Stream 2 într-un comunicat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că proiectul este gata să înceapă pomparea gazului către Germania, iar ultima etapă va fi finalizată, deoarece noua administraţie americană caută relaţii bune cu ”partenerii cheie din Europa”.

Nord Stream 2 a afirmat joi că lucrările la a doua conductă sunt încă în curs. Putin a declarat săptămâna trecută că Rusia urmează să termine a doua conductă în termen de două luni. Odată ce Nord Stream 2 este terminat, acesta va dubla volumul anual al traseului existent la 110 miliarde de metri cubi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here