Norocul firav al asimptomaticilor: în 6-12 luni, pot face o formă mai severă de Covid

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Persoanele care au trecut prin infecţia cu Sars-CoV-2 fără să aibă vreun simptom pot face ulterior forme mai severe de Covid-19, potrivit medicului șef de la Medicine Leader, Evgheni Timakov, citat de Moskva-24, preluat de Newsweek România.

„Cei care au avut o formă ușoară, asimptomatică, a infecției acum câteva luni se pot infecta din nou, contractând o formă mai severă a virusului”, afirmă Timakov, care face trimitere la rezultatele unor studii. Cercetările au monitorizat starea de sănătate pe o perioadă mai lungă de timp a celor infectați cu noul coronavirus.

În lipsa vaccinării, în 6-12 luni de la prima infectare există posibilitatea unei noi infectări, din cauza tulpinilor apărute între timp, însă de data aceasta forma de Covid ar fi mai severă.

„Există un grup mare de oameni extrem de vulnerabili la coronavirus. Cred că ar fi periculos să ridici regimul obligatoriu de mască înainte ca vara să aducă vreme caldă și însorită, când sperăm să se încetinească semnificativ transmiterea infecției. Aceasta, concomitent cu vaccinarea, ar putea, în sfârșit, să oprească transmiterea”, a mai adăugat expertul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here