Novak: Producţia de petrol a Rusiei ar putea scădea

sursa: Occidental Petroleum

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat joi că producţia de petrol a Rusiei ar putea scădea cu 4% până la 5% în aprilie, faţă de luna martie, din cauza problemelor legate de asigurări şi de utilizare a navelor, au informat agenţiile de presă ruse, transmite Reuters, citată de News.ro.

Informaţiile privind o producţie mai scăzută vin pe măsură ce exportatorii ruşi întâmpină dificultăţi în faţa sancţiunilor occidentale din cauza operaţiunii militare a Moscovei în Ucraina.

Producţia de petrol din Rusia a scăzut deja cu aproximativ 4% la începutul lunii aprilie, continuând să scadă după declinul consemnat în martie.

Producţia Rusiei de condensat de petrol şi gaze a scăzut la 10,52 milioane de barili pe zi (bpd) în perioada 1-6 aprilie, de la o medie de 11,01 milioane de barili pe zi în martie, au declarat joi două surse familiare cu datele.

Acestea au spus că producţia a fost de 10,44 milioane bpd pe 6 aprilie, deoarece Rusia a avut unele dificultăţi în a exporta în urma sancţiunilor occidentale legate de Ucraina.

Novak a mai spus că guvernul rus analizează posibilitatea de a trece la plata în yuani pentru exporturile de energie către China. El a adăugat că unele tranzacţii au fost deja încheiate în yuani şi că banca centrală rusă şi Ministerul de Finanţe lucrează la acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here