„Nu există nici cel mai mic risc”. Ciolacu spune că nu se va rupe coaliție, indiferent de cum se va merge la prezidențiale

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, sâmbătă, că atributul desemnării comisarului european este al primului ministru, dar precizează că va avea discuţii şi în coaliţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Negocierile pentru postul care va reveni Româniai, afirmă premierul, au început deja de şase luni. În ceea ce priveşte perspectiva alegerilor prezidenţiale, Ciolacu precizează că nu se va rupe coaliţia, indiferent de candidaţi, afirmând că el şi Nicolae Ciucă sunt doi oameni care se respectă, transmite News.ro.

”Atributul desemnării comisarului european este al primului ministru. Normal că este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea şi o discuţie cu preşedintele. Negocierile în ceea ce privete comisarul sunt începute deja de şase luni (…) Lucrurile sunt într-o direcţie corectă şi mai ales instituţională”, a declarat, sîmbătă, premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat despre alegerile prezidenţiale, Ciolacu a explicat că PSD a decis, în fortul statutar, că avea avea propriul candidat.

Întrebat cum va funcţiona coaliţia, în condiţiile în care el şi Nicolae Ciucă ar urma să fie contracandidaţi, preşedintele PSD a afirmat: ”Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale, grija mea (…) a fost cum funcţionează Guvernul României şi a funcţionat impecabil”.

Întrebat, de asemenea, dacă nu există riscul ca guvernarea să se rupă, Ciolacu a afirmat: ”Nu, nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate şi e o discuţie foarte clar avută (…) suntem doi oameni care ne respectăm”.

Ce va urma, pentru PNL și PSD, după aceste alegeri? Este destul de simplu și se întrevedea deja din 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here