George Simion va candida la prezidențiale

George Simion este scos din sediul Parchetului General de pe langa ICCJ, in Bucuresti, 7 iunie 2024. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele AUR, George Simion, a transmis, sâmbătă, un ”manifest” prin care îşi anunţă oficial candidatura la funcţia de preşedinte al României, în care afirmă că face ”istorie prin curaj”. ”Sunt neexperimentat, am făcut multe greşeli, dar totodată am fost suficient de capabil să ajung până aici”, a transmis Simion, citat de News.ro.

”După ce a devenit clar pentru toată lumea că România este un stat capturat în care nu există viaţă democratică, iar liderii providenţiali pe care îi aşteptam nu au de unde să apară, am luat decizia de a-mi depune candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României. Îi văd pe contracandidaţii mei: obosiţi şi blazaţi. Nu au ce oferi românilor! Îmi propun să fiu, prin contrast, un preşedinte tânăr şi energic, care să lucreze 24/24 pentru poporul său”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, ”renaşterea speranţei este singura care poate reconstrui ţara”.

”Simbolic, porţile Cotroceniului trebuie deschise. Şi le voi deschide efectiv, cum am făcut-o şi cu alte instituţii, la care fiecare român să aibă acces. Un preşedinte care nu este pornit de la talpa Ţării nu poate înţelege durerile oamenilor. Iar mare parte din Ţară este în suferinţă. Voi cere părerea înţelepţilor acestei ţări, voi aduna profesioniştii şi mă voi consulta cu poporul meu, şi în campanie, dar şi ca Preşedinte”, a mai transmis Simion.

În plus, acesta afirmă că, prin referendumuri care să fie aplicate, va reda puterea românilor.

”Prin democraţie: 300 de parlamentari, alegerea primarilor în două tururi, şi prin eliminarea tuturor instituţiilor inutile şi angajaţilor care stau degeaba la stat: voi fi un preşedinte drept, fără interese partizane. Lăsăm doar 800.000 de angajaţi în sectorul public, cum aveam la începutul anilor 2000. La final de mandat, alegerile vor fi libere şi românii îşi pot hotărî singuri soarta printr-un sistem electoral corect”, afirmă liderul AUR.

În pkus, acesta a transmis că ”libertatea şi proprietatea sunt sfinte”.

”Vreau o ţară de proprietari, pentru a rezista la provocările pe care le avem în faţă. Planul de Împroprietărire a românilor va permite fiecărui român să îşi folosească agoniseala pentru a avea o casă pentru ei şi copiii lor. Asta va reporni economia şi va crea prosperitate. Nu voi promulga nicio lege care încalcă libertatea şi voi fi garantul apărării drepturilor fundamentale”, susţine liderul AUR.

”Îmi asum să las în buzunarul românilor muncitori banii cuveniţi în urma efortului lor. Taxarea muncii va fi redusă la 25%. Mai mult, este hoţie. Şcolile de meserii, învăţământul dual, parcurile industriale şi platformă online de angajări, împreună cu stimularea producţiei în ţară şi obligarea prelucrării resurselor naturale în ţară vor putea inversa fluxul migraţionist”, este un alt punct al ”manifestului” transmis de Simion înainte de lansarea oficială a candidaturii.

Liderul AUR afirmă, de asemenea, că vrea să ferească ”România şi cetăţenii ei de orice conflict”.

”Ţara trebuie să rămână în stare de neutralitate şi, treptat, să redevenim promotorul păcii în conflictele armate care distrug vieţi nevinovate. România nu va intra în război cât timp eu sunt preşedintele ei. Sunt neexperimentat, am făcut multe greşeli, dar totodată am fost suficient de capabil să ajung până aici. Cred că, având sprijinul vostru, vom decide iarăşi noi pentru noi şi nu alţii pentru no”, afirmă liderul AUR.

Evenimentul de lansare a candidaturii are loc, sâmbătă, de la ora 19.00.

Cum i-a spălat Georgică Simion putina lui Putin când a murit Navalnîi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here