Numărătoarea inversă a început: Bucureștiul ar putea intra în SCENARIUL ROȘU

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Capitala ar putea intra în scenariul roșu. Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori. Asta înseamnă, printre altele, că școlile se vor închide.

La această oră se desfășoară o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta.

INSP a anunțat marți că în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

În București, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 3.561 de cazuri de COVID-19 și 398 de decese. În total, de la izbucnirea pandemiei, în București au fost depistate 22.950 de cazuri.

În total, 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt. 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here