NY Times: Trump l-a presat pe premierul Australiei să ajute o investigație împotriva lui Muller

Cotidianul The New York Times dezvăluie că președintele SUA a avut o conversație telefonică similară celei cu președintele Ucrainei și cu premierul Australiei.

În discuția care a avut loc recent, Trump “l-a presat” pe Scott Morrison să-l ajute pe procurorul general al SUA, William Barr, să găsească informații necesare unei anchete a Departamentului de Justiție al SUA. Donald Trump spera, potrivit NY Times, că ancheta va discredita investigația fostului șef al FBI, Robert Mueller, despre legăturile sale cu Rusia.

Și în acest caz, Casa Albă a restricționat accesul la stenograma convorbirii telefonice la un număr mic de consilieri ai președintelui.

Ancheta Departamentului de Justiție vizează modul în care echipa lui Muller a derulat investigația în privința legăturilor dintre echipa de campanie a lui Trump și Rusia. Motivul concret pentru care William Barr are nevoie de sprijinul australienilor este că ancheta de contraspionaj începută de FBI, în 2016, a plecat de la informații furnizate de oficiali australieni. Aceștia au fost primii care au semnalat FBI că există discuții între echipa lui Trump și emisari ai Kremlinului în legătură cu diseminarea emailurilor compromițătoare pentru Hillary Clinton.

Articolul original, aici

Cotodianul Washington Post face deasemenea dezvăluiri care, împreună cu cele din New York Times, compun o imagine devastatoare pentru administrația Trump. William Barr, scrie Washington Post, a avut mai multe întâlniri în străinătate cu șefi de servicii de informații cărora le-a solicitat sprijinul pentru aceeași anchetă a Departamentului de Justiție la care face referire și New York Times – care ar fi trebuit să discrediteze investigația lui Mueller.

Articolul din Washington Post, aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here