O asistentă în vârstă de 50 de ani de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova, confirmată cu noul coronavirus, a murit duminică dimineață, a anunțat Prefectura Prahova, citată de Mediafax.

Femeia a fost internată la Spitalul CFR din Ploiești, iar după ce starea i s-a agravat a fost transferată cu elicopterul la spitalul din Medgidia.

„Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții SAJ Prahova, inițial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut și testul Covid al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploiești către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmați cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Femeia suferea și de obezitate și diabet.

Purtătoarea de cuvânt al prefecturii Prahova, Liliana Maxim, a declarat pentru Digi24 că asistenta a avut primele simptome în jurul datei de 13 august, dar inițial le-a asociat altor probleme de sănătate. A doua zi, în 14 august, a sunat la 112, a fost dusă la spital și a făcut testul COVID, care a ieșit pozitiv.

Pe 15 a cerut să fie externată, să stea la domiciliu, dar pe data de 16, starea a început să i se deterioreze și prin urmare a fost internată la spitalul CFR din Ploiești. Nici după internare lucrurile nu s-au îmbunătățit, motiv pentru care, pe data de 18, reprezentanții spitalului au solicitat transferul către o unitate de terapie intensivă, iar singurul loc care a fost disponibil la momentul respectiv a fost la Medgidia, unde a fost tranferată cu elicopterul”, a spus Maxim.

De la începutul epidemiei, la SAJ Prahova au fost confirmați cu noul coronavirus un medic, 5 asistente, 3 ambulanțieri, un operator registrator de urgență și 3 angajați din rândul personalului TESA. Dintre aceștia, se află internați, în acest moment un medic, un asistent medical și un ambulanțier. Totodată, în izolare se află 4 șoferi, contacți direcți ai cazurilor confirmate.

Surse: Mediafax, Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here